Prins & gevolg

Kijk hier naar het gevolg van Prins Hans I en Prinses Leontien

Prins en gevolg

Historie

Lees hier meer over het ontstaan van de Huibuuke. 

Historie...

Foto's

Bekijk hier de laatste foto's.
 

Foto's

Huibuukvlag

Wil je ook zo'n mooie Huibuukvlag aan je gevel tijdens Carnaval?

Bestel!

 

Jeugd-sleuteloverdracht daverend succes

In een bomvolle tent, gelegen in het centrum van het dorp van de Huibuuke en de Huibuukskes vond vandaag de sleuteloverdracht plaats aan alle dorpen uit de gemeente Boxmeer. Voor deze gelegenheid kwam de burgemeester naar Loën om deze speciale sleutel aan alle jeugdcarnavalsverenigingen te overhandigen.

2020 is een speciaal jaar voor de Huibuuke. De carnavalsvereniging bestaat maar liefst 66 jaar. Dit lustrumfeest wordt niet alleen gevierd door de volwassen Huibuuke, maar aan iedereen is gedacht. Zondag 19 januari was het feest voor de huibuukskes en de huibuukinnekes. En omdat je carnaval niet alleen viert, waren alle jeugdcarnavalsverenigingen van de kerkdorpen uit de gemeente uitgenodigd. Het akkedierde goed in de tent en samen werd er volop gehost.

Burgemeester Van Soest had een belangrijke taak. Alle jeugdcarnavalsverenigingen kregen van hem een speciale sleutel overhandigd. Deze unieke sleutel was voor dit moment ontwikkeld. Met deze sleutel zijn de jeugdprins & jeugdprinses heerser van hun dorp tijdens de carnaval. Natuurlijk samen met de grote prins & prinses.

Onder begeleiding van verschillende artiesten werd er flink gefeest in de tent en vloog de tijd voorbij. Alle kinderen van de carnavalsverenigingen mochten om de beurt op het podium om op hun favoriete carnavalsnummer te hossen en te springen. Wat een fantastisch feest. De kinderen genoten volop en het zou mooi zijn als van dit evenement een traditie gemaakt zou worden. Daarom tot volgend jaar!!