Prins & gevolg

Kijk hier naar het gevolg van Prins Frank III en Prinses Angela

Prins & gevolg

Historie

Lees hier meer over het ontstaan van de Huibuuke. 

Historie...

Foto's

Bekijk hier de laatste foto's.
 

Foto's

Huibuukvlag

Wil je ook zo'n mooie Huibuukvlag aan je gevel tijdens Carnaval?

Bestel!

Huikraker 2019

In een overvolle Kultuurbunker werden de jongens van ’t Raûwe Raendje door het publiek gekozen als winnaars van de 43ste Liedjesmiddag. Hun nummer “We stón d’r vet veur, umdet ik uut Loën kòm” is daarmee Huikraker 2019 geworden.

Voor de 43ste keer organiseerde Fanfare Vriendenkring samen met Stichting De Huibuuke de Liedjesmiddag. Dit keer in een heel nieuwe opzet. Het publiek werd aan het begin van middag eerst op gewarmd door enkele “liedjes uit het verleden”. Omda ’t kan, Ben die van Lichteveld en ZetZeteN wisten de zaal meteen helemaal op de kop te zetten. De sfeer zat er meteen goed in. Dat kwam goed uit want direct daarna werd het een groot “Wild West”-feest bij het uitkomen van de jeugdcarnaval. Prins Cas en Prinses Jans kwamen op spectaculaire wijze uit als prinsenpaar van de jeugdcarnaval 2019.

Toen was het tijd voor de liedjes, 12 stuks maar liefst dit jaar. Ze kwamen in de eerste ronde allemaal voorbij om hun hit te laten horen. Voordat ze hun liedje mochten zingen werden ze eerst nog even aan de tand gevoeld door presentator Pascal. Na de optredens van elke deelnemer werd de jury – dit jaar bestaande uit Nicole Rutten, Mark van Rhee en Joep van Leeuwen – direct om hun mening gevraagd. Nadat alle deelnemers eenmaal gezongen hadden trok de jury zich terug om zich te beraden; wat zijn de beste vijf liedjes dit jaar. Ook de deelnemers brachten hun stem uit op elkaar.

De hoofdrolspelers van de jeugdcarnaval lieten vervolgens iedereen weten welke 6 nummers (6 in plaats van 5 vanwege een ex-equo) er door gingen naar de finale. Dit waren: Ald Prinse Gild, ’t Raûwe Raendje, Maeej Taeej, Lônse Nachtegaaltjes, Schaelherte en Valse Hoop.

Vervolgens tijd voor de finaleronde! Het publiek kon de 6 finalisten nog een keer bekijken en beluisteren. Zo kon iedereen zijn of haar keuze bepalen. Het was namelijk volledig aan het publiek om te bepalen welk nummer zou winnen. Het werd een mooie, muzikale middag. Ook dit jaar werden alle nummers weer live begeleid door het fantastische orkest Freunde Echo onder leiding van Joost Broekman.
Na de finaleronde werden de stemmen geteld. Na een kort dank woordje aan deelnemers en medewerkers door Prins Frank III, maakte de voorzitters van de fanfare en de carnavalsvereniging, Martin Derks en Henk Weerts de uitslag bekend. Op de derde plaats eindigde Maeej Taeej. Tweede werd Ald Prinse Gild. En toen werd het spannend; ’t Raûwe Raendje won, met hun kraker “We stón d’r vet veur, umdet ik uut Loën kòm”!! Na het uitreiken van de beker en de traditionele “Sleutel”, een attribuut dat er voor zorgt dat je de hele carnaval overal binnenkomt, zong de winnaar natuurlijk nog een keer hun winnende nummer en sloot daarmee deze geweldige middag nog op een geweldige manier af.

Volgend jaar is er natuurlijk weer een liedjesmiddag, een jubileum editie! Op zondag 5 januari 2020. We zien iedereen dan graag weer om 11 over 2 in de Kultuurbunker. ’t Raûwe Raendje zal hun titel hier dan uiteraard komen verdedigen.