Prins

Kijk hier naar het gevolg van Prins Stan I
  

Prins en gevolg

Historie

Lees hier meer over het ontstaan van de Huibuuke. 

Historie...

Foto's

Bekijk hier de laatste foto's.
 

Foto's

Huibuukvlag

Wil je ook zo'n mooie Huibuukvlag aan je gevel tijdens Carnaval?

Bestel!

"Weej hâlde van ‘t laeve" Huikraker 2018

In een overvolle Kultuurbunker werden de jongens van Omda ’t Kan wederom door publiek en jury gekozen als winnaars van de 42ste Liedjesmiddag. Hun nummer “Weej hâlde van ‘t laeve” is daarmee Huikraker 2018 geworden.

Voor de 42ste keer organiseerde Fanfare Vriendenkring samen met Stichting De Huibuuke de Liedjesmiddag. De middag begon om 11 minuten over 2 met het winnende liedjes van vorig jaar: “Lônse Jong!” van Omda ‘t Kan. Na deze opening kwamen de 10 deelnemers van de liedjesmiddag 2018 aan de beurt. Voor dat ze hun liedje mochten zingen werden ze eerst nog even aan de tand gevoeld door presentator Pascal. Na de optredens van elke deelnemer werd de jury – dit jaar bestaande uit Rob Jacobs, Mark van Rhee en Joep van Leeuwen – direct om hun mening gevraagd. Nadat alle deelnemers een maal gezongen hadden werden de spotlights gezet op de jeugdcarnaval. Prins Ties en Prinses Marjolein kwamen op spectaculaire wijze uit als prinsenpaar van de jeugdcarnaval 2018.

Vervolgens kon het publiek alle 10 liedjes nog een keer bekijken en beluisteren. Zo kon iedereen zijn of haar keuze bepalen. Het publiek is namelijk altijd mede verantwoordelijk voor de uitslag. Het werd een mooie, muzikale middag. Ook dit jaar werden vrijwel alle nummers weer live begeleid door het fantastische orkest Freunde Echo onder leiding van Joost Broekman.

Na de tweede ronde werden de stemmen geteld. Na een kort dank woordje aan deelnemers en medewerkers door Prins Stan I, maakte de voorzitters van de fanfare en de carnavalsvereniging, Bert Bardoel en Henk Weerts, de uitslag bekend. Op de derde plaats eindigde de Âld Prinse Gild en tweede werden de Lónse Nachtegaaltjes. En toen werd het spannend: De jongens van Omda ’t Kan wonnen met hun kraker “Weej hâlde van ‘t laeve”!!

Na het uitreiken van de beker en de traditionele “Sleutel”, een attribuut dat er voor zorgt dat je de hele carnaval overal binnenkomt, zong de winnaar natuurlijk nog een keer hun winnende nummer en sloot daarmee deze geweldige middag nog op een geweldige manier af.

Volgend jaar is er natuurlijk weer een liedjesmiddag, dan op zondag 6 januari 2019. We zien iedereen dan graag weer om 11 over 2 in de Kultuurbunker. Omda ’t Kan zal hun titel hier dan uiteraard komen verdedigen.